Over Juniec

Juniec staat voor unieke, artistieke, organische meubelen, snij- en presenteerplanken en kunst van inlands boomstamhout uit controleerbare bossen. Welke ontworpen en ambachtelijk gemaakt worden in eigen atelier door Joko Hariyono. Vandaar de J in Juniec en ook omdat de voornaam van z´n dochtertje met een J begint. Joko wordt bijgestaan door z´n vrouw Carla de Bruijckere. Welk de C verklaart in Juniec en de C is tevens de voorletter van Joko´s zoon.

Joko Juniec

Joko gaat uit van het stuk hout ipv. het ontwerp. Het hout geeft hem de inspiratie en Joko volgt het stuk hout waardoor er een Juniec stuk ontstaat, artistiek en organisch. Dat kan een mooie snijplank zijn, een artistiek meubel zoals een organische bank of een kunstzinnig houtwerk. Elk stuk is dus een Juniec stuk waar er geen tweede van bestaat.

 

Portret door Pareltjes Fotografie.

 

 

Elk stuk wordt door Joko heel sterk en safe gemaakt zodat je bv. op een krukje ook kan staan. Joko is heel divers in stijlen en afwerkingen maar het natuurlijke, organische karakter van het hout blijft bij elk stuk behouden of wordt juist versterkt door het ontwerp.

Joko is authentiek en heeft het vak in zijn geboorteland Indonesië geleerd. Hij heeft dan ook geen grote, zware machines staan. Het is allemaal handwerk. Joko werkt graag met hout omdat het een natuurproduct is. Het weinig vergankelijk is en het afkomstig is van een herwinbare bron. Met andere woorden duurzaam! Vandaar dat het hout voornamelijk afkomstig is uit controleerbare bossen. Ook is hout CO2-neutraal, dus heel milieuvriendelijk!

Joko werkt alleen met inlands hout zoals Amerikaanse- en Franse eik, acacia (robinia), kastanje, berk, haagbeuk en olm (iep). Soms in combinatie met een ander materiaal zoals ijzer of inox.

Joko werkt ook op order, mits het stuk hout voorhanden is. Dit wordt eerst samen met de klant uitgezocht en uitgebreid besproken qua afmetingen, stijl en afwerking.